Welzijn Symposium

Welzijn Symposium

Op 28 november 2023 vond op het R.S.G. een Welzijn Symposium plaats. Dit symposium was onderdeel van de ‘RSG is oké’ campagne. Gedurende deze weken stond mentaal welzijn centraal op onze Vereniging.

Het Welzijn Symposium was dan ook het uitgelezen moment om onderwerpen, die vaak (onterecht) als taboe worden beschouwd, aan de kaak te stellen. Hiervoor kwamen een aantal ervaringsdeskundigen langs op onze Sociëteit, die met hun eigen verhaal deze onderwerpen bespreekbaar wisten te maken.

Het symposium werd afgetrapt door Benjamin Ooms, een medewerker bij Brijder Verslavingszorg. Dit is een instelling voor verslavingszorg in het westen van Nederland met ruim veertig vestigingen. Hij was in staat om met humor zijn eigen verhaal omtrent verslaving te delen.

Hierna volgde Rebecca Dundas. Zij is onderdeel van de MerelvanGroningen-foundation. Deze stichting heeft als doel het begeleiden en verbeteren van de positie van slachtoffers van seksueel misbruik en uitbuiting. Met haar verhaal omtrent seksueel misbruik wist zij veel mensen in de zaal te raken.

Alissa Hoogenboezem was de volgende spreker. Zij is psycholoog en heeft met haar (ervarings)deskundigheid omtrent depressie en studenten welzijn veel nieuwe inzichten gegeven. Het feit dat zij reünist is bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap gaf een mooie persoonlijke toevoeging.

Het symposium werd afgesloten door Simone Storm. Zij is mede-oprichtster van Stichting JIJ. Deze organisatie biedt persoonlijke en ervaringsdeskundige ondersteuning in iedere fase van eetproblematiek. Simone heeft op een mooie manier eetproblematiek bespreekbaar gemaakt.

Als organisatie willen wij bovenstaande sprekers nogmaals van harte bedanken voor hun bijdrage. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement, waar wij middels mooie gesprekken dichter bij elkaar zijn gekomen als R.S.G.’ers. We hopen dan ook in de toekomst meer van dit type evenementen te zien.