Disputen

Disputen

Een dispuut is een groepering ter bevordering van de verticale integratie, dit betekent dat een dispuut bestaat uit verschillende jaarlagen. In totaal kent RSG negen disputen, die zich ieder kenmerken door een unieke identiteit.

Idunn

Het verleidelijkste vrouwendispuut van RSG is opgericht in 2002 en daarmee het oudste dispuut van de vereniging. Wekelijks borrelen wij bij één van onze leden en vertrekken daarna naar de soos om de avond voort te zetten. Daarnaast organiseren wij jaarlijks nog vele activiteiten zoals de huisestafette, 21-diners, de dies, dispuutsinauguratie, etc.

Home

Gungnir

Gungnir is opgericht op 9 oktober 2002 en heeft zich ontwikkeld tot een dispuut met een duidelijk geheel eigen karakter. De heren van Gungnir hebben een bourgondische levenshouding. Zij gaan (on)zinnige discussies niet uit de weg en zien hun vriendschap niet enkel als middel, maar als een doel opzich dat in ere gehouden dient te worden.

Home

De Raad

Wij zijn de Raad, één van de oudste mannendisputen van het RSG. Gekenmerkt door een sterke, beleidsmatige en daadkrachtige aanpak om van elke avond iets episch te maken en het rücktsichtslos de geschiedenisboeken in te rammen. Wij borrelen wekelijks thuis bij Raadsmannen, trekken met kroegentochten heel Rotterdam door, hakken kilo’s vlees weg op BBQ’s en bouwen veels te hoge fikken.

https://www.facebook.com/DeRaad/

Lilith

Lilith is het vrouwendispuut dat bestaat uit ruim 60 vrouwen die elk de dispuutskenmerken dragen: chique, stoer en sexy. Dit houdt in dat een Lilithiaan een vrouw vol zelfvertrouwen en pit is die niet snel van haar stuk gebracht is en te allen tijde haar mannetje staat.

https://www.facebook.com/dispuutlilith/

Devi

Devi is een damesdispuut dat zich voornamelijk kenmerkt door verscheidenheid. De vrouwen behouden immer hun rebelse, doch sportieve mening. Naast sportiviteit kennen de Devianen het Bourgondische leven. Dit uit zich in activiteiten als de Poepsjiekdag, het Date Diner en veel meer.

https://www.facebook.com/damesdispuutdevi/

Synergia

Synergia is één van de gemengde disputen van het RSG. Samengesteld uit man en vrouw, oud en jong en een verscheidenheid aan persoonlijkheden vormen zij toch een geheel. ‘Eenheid in verscheidenheid’ noemen zij dat trots. Er is voor ieder wat wils binnen Synergia.

https://www.dispuutsynergia.nl/

Theo

Mannendispuut Theo is een hechte groep vrienden, altijd te herkennen aan hun zwart met roze kleding. Borrelen op RSG, spontane weekendborrels, toffe activiteiten en de jaarlijkse vakantie in een privé villa met zwembad zijn wat Theo typeert. Pitchers gaan per twee en vodka op karakter!

www.zegmaartheo.nl

Super Extreem

In 2011 heeft het dispuut Super Extreem een doorstart gemaakt. Als gemengd dispuut zijn ze altijd in jasje dasje op de dansvloer te vinden. Wekelijks wordt er samen gegeten en geborrel, daarnaast vinden er gedurende het jaar regelmatig leuke activiteiten plaats. Bij uitstek het meest studentikoze dispuut van RSG.

https://www.facebook.com/SuperExtreem

 

Runa

Binnen het jongste dispuut van RSG zul je genieten van de meest spontane, gekke en heftige momenten. De hechte vriendschap binnen deze groep staat altijd voorop, maar ook aan nieuwsgierigheid en enthousiasme zal het deze meiden niet ontbreken. Dit zorgt voor een gezellige sfeer met fantastische verhalen en eindeloos geklets tijdens borrels, activiteiten en vakanties.

http://dispuutruna.nl/

Inferno

Wij zijn het jongste en heetste dispuut van RSG! Inferno is een gemengd dispuut, dus bij ons zijn alle genders welkom. Elke week hebben we heerlijke borrels, waarop we ons klaarmaken voor een goede avond op de vereniging. Eenmaal op de soos dragen wij onze paars oranje kleuren. Deze staan voor de passie en vurigheid die wij hebben als vlammen van Inferno en je kan ons altijd vinden vooraan op de dansvloer met goede dansjes of buiten op het balkon om even af te koelen en bij te praten met iedereen. Hoe dan ook, wij zijn een feestdispuut dat doorgaat tot in de late uurtjes, daarom gaan we vaak samen naar festivals of samen uit. Naast het feesten, vinden wij het als dispuut belangrijk dat we er voor elkaar zijn en ons daarnaast op maatschappelijk vlak ontwikkelen. Zo zie je ons in musea, bij culturele voorstellingen of leuk een dagje in een pretpark, maar staan we ook voor je deur als je onze hulp kan gebruiken met bijvoorbeeld studeren of gewoon even samen de stad in wil. Bij Inferno leggen we graag de focus op jou als individu en vinden we het belangrijk dat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn, dus geven we jou graag de ruimte om die versie te ontdekken. Een dispuut is een fantastische verrijking van je studententijd en met Inferno wordt het sowieso vlammen!

Lid worden

Lees alles over het lidmaatschap bij RSG.

Open feesten