Subverenigingen

Subverenigingen

Het RSG kent naast jaarclubs, disputen en commissies ook subverenigingen. Dit zijn groeperingen die een gezamenlijke interesse of hobby delen en activiteiten ondernemen die hiermee in lijn liggen.

42,195

Deze subvereniging houdt zich bezig met hardlopen en dan in het specifiek met trainen voor de marathon. Met z’n alle trainen zij en lopen mee met verschillende hardloopwedstrijden door Nederland. Afgelopen jaar werd de Marathon van Rotterdam door een aantal van hen uitgelopen.

5e klasse is ook klasse

5e klasse is ook klasse is dé voetbal subvereniging waarbij niet alleen wedstrijd, maar ook de derde helft heel belangrijk is. Op het terrein van Antibarbari zijn wij elke donderdag bezig om onze voetbalkwaliteiten te verbeteren, zodat we elke zondag weer de felbegeerde overwinning kunnen behalen. En hoewel de 3 punten niet altijd van ons zijn, streven we ernaar om de 3e helft wel van ons te maken.

BeleggeRSG

Sinds een aantal jaar houdt een selecte groep RSG’ers zich bezig met de kunst van het beleggen. Met een gevarieerde groep qua leeftijden delen zij hun kennis met betrekking tot investeringen om  een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Bios Buddies

De Bios Buddies delen een gezamelijke interesse voor films. Zo organiseren zij met elkaar regelmatig filmavonden, maar daarnaast zetten zij ook af en toe een activiteit voor de vereniging neer. Dit gaat gepaard met een gevarieerde selectie aan films, dus voor ieder wat wils.

Freyr

Deze subvereniging draagt als doelstelling om te voorkomen dat er sprake is van afscheiding op basisi van seksuele voorkeur. Zij hopen de open houding van studenten te bevorderen en hun horizon te verbreden door activiteiten te organiseren op RSG en door uitjes te organiseren naar bijvoorbeeld de Gay Pride.

Lambiekske

Lambiekske is de speciaalbier-subvereniging opgericht in 1981 en daarmee de oudste actieve subvereniging van het RSG. Hun doelstelling is RSG’ers te leren dat het leven te kort is om alleen maar doorsnee pils te drinken. Daarom bieden wij onder het motto “Geniet van je biertje” op onze sociëteitsavonden de zogenaamde Bier-A4 aan waar alle leden zich op kunnen storten.

Ohana

De leden van deze subvereniging delen een gemeenschappelijke liefde voor Disney. Dit beperkt zich niet alleen tot de films, maar ook tot de liedjes, karakters en het pretpark. Voor de vereniging organiseren zij verschillende activiteiten met Disney als thema.

RSG Band: Het Barlement

Dit is de subvereniging waar muzikaal RSG samenkomt. Een aantal keer per jaar organiseren zij op RSG een jamsessie waar iedereen welkom is om te laten horen wat hij/zij in huis heeft. Daarnaast verzorgen zij geregeld muzikale ondersteuning bij chique diners, cantussen en wonnen ze vorig jaar de bandcompetitie tussen alle verenigingen van het Convenant.

Lid worden

Lees alles over het lidmaatschap bij RSG.

Open feesten