Historie

Historie

Het RSG is op 1 november 1921 opgericht door een groep spoorstudenten. Zij woonde in Rotterdam, maar studeerde in Leiden, hierdoor waren zij echter in beide steden niet welkom om aan het studentenleven te participeren. Het eerste Bestuur werd gevormd onder leiding van P.H. Brans die vandaag de dag bekend staat als de oprichter van onze vereniging.

Sinds haar oprichting heeft onze vereniging een erg fluctuerende cultuur gehad. Zo stond het RSG in de jaren ’50 bekend als een zeer corporale vereniging met een keihard novitiaat (ontgroening) . Echter ging het toen steeds slechter met de vereniging en kwam er een culturele verschuiving tot stand. Dit resulteerde in een complete omslag toen het RSG in de jaren ’70 juist bekend stond als een losse, vrije vereniging met gebrek aan een studentikoze cultuur.

Inmiddels is de vereniging erin geslaagd om een gebalanceerde middenweg te vinden voortvloeiend uit het beste van beide werelden. Zo is het RSG rijk aan tradities en mores, maar behoort daarnaast gelijkwaardigheid tot één van onze kernwaardes.

Het RSG heeft ondertussen 99 Besturen gehad en intrek genomen in vijf verschillende panden. Tegenwoordig worden er op de vereniging wekelijks toffe feesten georganiseerd en is de Sociëteit vier avonden per week geopend voor haar leden. Zo vormt het RSG vandaag de dag voor honderden studenten een thuishaven in Rotterdam.

Lid worden

Lees alles over het lidmaatschap bij RSG.

Open feesten