Lid worden

Bezoek ook onze Eurekaweek website!

De vereniging

Feesten

Sociëteit

Ervaringen

Contact

De vereniging

Staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en tradities

Is 5 dagen per week per week open voor alle leden

Wapen-RSG

Heeft oog voor studie en maatschappij

Houdt sociëteit in een historisch pand aan het Haringvliet

Jaarclubs

Iedereen op het RSG zit in een jaarclub, deze vorm je aan het begin van je eerste jaar met een aantal jaargenoten. Een jaarclub vormt direct een goede basis voor je verdere lidmaatschap.

Disputen

Een dispuut is een groepering die bestaat uit verschillende jaarlagen. In totaal kent het RSG negen verschillende disputen, die zich ieder kenmerken door een eigen karakter en identiteit.

Commissies

Van tappen tot grote festivals organiseren, met onze vele commissies is er voor ieder wat wils. Daarnaast kun je ook als eerstejaars al zitting nemen in één van de ruim 30 commissies.

Wat het RSG voor jou kan betekenen

Een grote toevoeging aan je persoonlijke ontwikkeling

Een waardevolle uitbreiding van je CV

Veel mensen leren kennen en een groot netwerk opbouwen

Feesten

Onze Sociëteit Asker V aan het Haringvliet is vier avonden per week geopend voor alle leden, daarnaast worden er ook regelmatig grote feesten georganiseerd in het pand.

Lustrum XX

In de lente van 2021 vierde RSG haar 100 jaar bestaan. Twee weken lang konden leden, reünisten, VVV’tjes, familie en andere studenten genieten van geweldige activiteiten verzorgd door de Eeuwcommissie. 

Bekijk hieronder de aftermovie!

Open feesten

Ongeveer tien keer per jaar opent het RSG haar deuren voor alle studenten. Mocht je nieuwsgierig zijn of een keertje de sfeer op onze vereniging willen proeven? Bekijk dan de eventskalender voor alle open feesten.

Sociëteit

Het RSG houdt Sociëteit in hun historische pand aan het Haringvliet, genaamd Asker V.

Het pand

In 1966 betrad RSG hun pand aan het Haringvliet, dit was de vijfde Sociëteit van de vereniging en ondertussen het pand wat het langst in ons bezit is. Zo vierde de vereniging in 2016 haar pandlustrum. De naamgeving binnen het RSG is gebaseerd op de Noordse mythologie, zo ook ‘Asker’ wat de eerste mens betekent.

Onze Sociëteit beschikt over drie barruimtes, een feestruimte, verschillende vergaderruimtes en een studieruimte. Voldoende plek dus voor alle leden en hun activiteiten.

Openingstijden

Het RSG is van maandag t/m vrijdag geopend voor haar leden. Daarnaast zijn we vanwege onze 24-uursvergunning niet gebonden aan een eindtijd op onze sociëteitsavonden.

Ervaringen

Lees hieronder meer over het RSG door de ogen van onze leden.

Lisette, derdejaars

Nadat ik mij tijdens de Eurekaweek had ingeschreven bij het RSG, ontmoette ik twee meiden die net als ik lid waren geworden en ook psychologie studeren. Er was al snel een klik en we besloten samen opzoek te gaan naar een woning. Inmiddels wonen we al 1,5 jaar met veel plezier in een appartement in Rotterdam Centrum. Het is helemaal ons eigen plekje, maar er zijn hier met regelmaat ook andere RSG'ers te vinden. Het is de perfecte plek voor een borrel, vergadering of sleepover!

Er gebeurt bij ons altijd wat: de ene dag lekt het plafond, de andere dag staat het balkon in brand. Gelukkig weten we dit altijd met elkaar op te lossen, al dan niet op een creatieve en studentikoze manier.

De ochtend na een feestje kruipen we lekker bij elkaar in bed om de verhalen van de nacht ervoor te bespreken. Ik vind het heerlijk om in Rotterdam te wonen, met al m'n vrienden in de buurt en RSG op fietsafstand. Dit maakt m'n studentenleven helemaal compleet!

Sander, net afgestudeerd

Studiepunten halen en uiteindelijk afstuderen is het ultieme doel, maar de weg er naar toe gaat pas echt bepalend zijn voor de rest van je leven. Ik heb er daarom voor gekozen om lid te worden bij het RSG, de vereniging waar ik meteen de samenhorigheid, oprechtheid en het plezier kon proeven.

Ik durf te zeggen dat ik eruit heb gehaald wat erin zat: in zeven commissies gezeten, een jaar in het Bestuur zitting genomen, een beleggersvereniging opgericht én op masterniveau afgestudeerd. Ik heb me ontzettend kunnen ontwikkelen, maar daarnaast ook zoveel vriendschappen voor het leven gemaakt.

Voor mij is de tijd gekomen om de studententijd te verlaten en aan een carrière te beginnen. Bedrijven zoeken geen mensen die alleen maar kunnen studeren. Zij zoeken ambitie, nieuwsgierigheid, creatviteit en sociaal sterke mensen. Studenten die zichzelf hebben uitgedaagd, zijn gegroeid en hebben genoten!

Contact

Nieuwsgierig geworden naar onze Sociëteit en onze vereniging? Wil je lid worden van het RSG? Of heb je andere vragen?

Haringvliet 94, 3011 TH Rotterdam

010 - 411 83 16

sponsorkliks2
Adv-logo-drukwerkbedrijf
Adv-logo-kramergroep
Adv-logo-fysiorotterdam