RSG bestaat 100 jaar!

RSG bestaat 100 jaar!

RSG bestaat 100 jaar

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap vierde dit jaar haar 20e Lustrum, oftewel haar 100-jarig bestaan. Reden genoeg voor de vereniging om groot uit te pakken met een grote Eeuwviering!

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap heeft in haar jaren vele identiteiten gekend. Tijden van een zwaar novitiaat, tijden van absolute vrijheid en gelijkheid onder leden en tijden van ongekend plezier hebben RSG gevormd tot wat het nu is. Honderd jaar aan verhalen, geweldige borrels, vriendschappen en grenzen overschrijden. Honderd jaar aan verdriet, verlies, gevechten en woede. Honderd jaar aan kennis, invloed, discussies en mening. Haar leden vormen RSG en op haar beurt RSG haar leden. Jaren aan polijsten, vormen en hervormen brengt ons een vereniging waar we allemaal ontzettend trots op zijn, we bereiken ons equilibrium. Equilibrium was dan ook het thema van het 20e Lustrum van RSG.

 

De Eeuwdag

Het Eeuwjaar van Rotterdamsch Studenten Gezelschap is op zaterdag 30 oktober 2021 afgetrapt met de Eeuwdag. De grootste groep leden en reünisten van het RSG ooit is samengekomen om dit spektakel samen te vieren, meer dan 1150!

Op de Eeuwdag is stilgestaan bij alles wat er binnen RSG gebeurd is sinds de oprichting honderd jaar geleden. De dag is groots geopend in de Laurenskerk. Hier zijn mooie verhalen verteld door sprekers en is het eerste Eeuwboek uitgereikt (door de jongste en oudste aanwezige RSG’ers!). Vervolgens kon er onder het genot van een heerlijke lunch en een glas bubbels bijgeklets worden met mede-RSG’ers. Men kon zich nog meer verdiepen in de historie van het RSG door de Eeuwtentoontstelling te bekijken.

Na de opening van de Eeuwdag is er met drie boten een rondvaart over de Maas gemaakt. Deze eindigde bij de avondlocatie: het Maasgebouw. Hier is door iedereen heerlijk gedanst en geborreld. De optredens van Antoon en Jazzalike maakten de avond helemaal compleet.

 

Lustrumweken

In de lente van 2022 vonden de Lustrumweken plaats. Twee weken lang feest en uiteenlopende activiteiten, met voor ieder wat wils! Elke dag had een ander thema, met bijpassende festiviteiten. Ben je benieuwd wat de leden van het RSG allemaal hebben meegemaakt tijdens het Lustrum? Van de Lustrumweken is een gave aftermovie gemaakt, die is hier te bekijken.