Nachtblind Festival 2023

Nachtblind Festival 2023

In Mei heeft het Nachtblindfestival plaatsgevonden op het Gelderseplein vlakbij de Oude Haven. Met deze uitverkochte editie, is het zeker een succes gebleken.
Isabel Götz, praeses van de commissie, zal meer vertellen over hoe het is om een commissie te doen, wat ze samen hebben neergezet en meer!

Hoi! Ik ben Isabel en ik ben momenteel derdejaars lid van Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn commissie het festival ‘Nachtblind’ georganiseerd. Dit vond ik onwijs leuk om te doen en ik ben blij dat het RSG zulke leerzame kansen biedt.

Samen met mijn 10 andere commissiegenoten hebben we het hele studentenfestival neergezet. Er kwam veel kijken bij de organisatie van het festival: van vergunningen van de locatie tot artiesten boeken en de social media onderhouden. Daarom hebben we ruim een half jaar elke week vergaderd op de sociëteit, natuurlijk wel onder het genot van een drankje! Het hoogtepunt op de dag was voor mij het moment dat het terrein helemaal opgebouwd was en de bezoekers aan het feesten waren. Op dat moment besef je pas echt wat je neergezet hebt! Buiten de vergaderingen hebben we ook veel leuke dingen samen gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld op weekendje geweest en hebben we verschillende uitjes gehad zoals achtergrond eten bij First Dates.

De commissie was een hele leerzame ervaring. Vergaderen, plannen en alles regelen rondom een evenement zijn dingen die ik niet zomaar in mijn studie leer. Het was tof om mijzelf hierin te ontwikkelen. Maar het allerleukste vond ik toch de mensen met wie ik deze commissie heb gedaan. Het was mooi om te zien hoe we voor elkaar klaar stonden als iemand hulp nodig had. We zijn in korte tijd erg hecht geworden en spreken elkaar gelukkig nog steeds vaak.