Het RSG wint prijsvraag over het tegengaan van coronabesmettingen!

Het RSG wint prijsvraag over het tegengaan van coronabesmettingen!

Vrijdag 18 september maakte burgemeester Aboutaleb tijdens een overleg met studentenvertegenwoordigers bekend dat de vereniging met het beste plan om coronabesmettingen tegen te gaan €10.000,- zou winnen. Alle studie-, studentensport- en studentenverenigingen mochten een plan indienen dat ervoor zou zorgen dat het aantal besmettingen onder studenten zou dalen.

Het RSG is dezelfde dag nog aan de slag gegaan met brainstormen en schrijven en diende de maandag erop haar plan in bij Gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. De jury, bestaande uit burgemeester Aboutaleb, Rector Magnificus van de EUR Rutger Engels en voorzitter van het college van bestuur HRo Ron Bormans, heeft uit alle ingezonden ideeën het beste plan gekozen.

Maandag 5 oktober volgde een debat over studenten en corona met verschillende vertegenwoordigers van studentenorganisaties. Deze avond eindigde met de prijsuitreiking voor het beste plan. Met 31 punten heeft het RSG de wedstrijd gewonnen!

Het plan bestond uit drie complementaire ideeën die volgens het RSG gelijktijdig moeten worden uitgevoerd. Allereerst stelt het plan dat voorzieningen in parken moeten worden verbeterd zodat dit uitnodigende en veilige ontmoetingsplekken worden. Denk hierbij aan overdekte gebieden, éénpersoons zitplekken op 1.5 meter en extra verlichting. Ten tweede wordt het idee geopperd studentenpakketten te verzenden met daarin informatie specifiek gericht aan studenten. Ook bevatten de pakketten goodies zoals een mondkapje en een fleece deken voor in het park. Tot slot wil het RSG alle nieuwe informatie duidelijk en specifiek gericht aan studenten overbrengen door het houden van een persconferentie voor studenten. Op zijn studentikoos: een studentenperso.

Het RSG is heel trots op haar winst en gaat binnenkort met de gemeente in gesprek over de plannen.