RSG Career Event

RSG Career Event

Vrijdag 17 november 2023 was het zover: het allereerste RSG Career Event! De RSG Business Club heeft hier samen met het RSG Bestuur en de Commissie Commerciële Betrekkingen achter de schermen hard aan gewerkt. Het RSG Career Event heeft als doel om leden en reünisten op zoek naar een nieuwe uitdaging in contact te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar new brains. Het leuke aan de gekozen opzet was dat deze bedrijven in de meeste gevallen ook werden vertegenwoordigd door een RSG’er! Wat begon als een “wild idee” om RSG’ers die de arbeidsmarkt gaan betreden te laten speeddaten met bedrijven, werd uiteindelijk een programma met verschillende workshops én bedrijven-speeddates, waar vele RSG’ers zich belangeloos voor hebben ingezet.

De workshops waren gericht op de RSG’er als startende professional. Hoe kan je ‘anders solliciteren’ (door Lena den Otter)? Wat is de beste tactiek voor een salarisonderhandeling (door Milou Grijpink)? En hoe start je je eigen bedrijf succesvol op (door Ingomar Souren)? Direct bleek al dat RSG’ers elkaar veel kunnen leren en dat het eigenlijk voor alle studierichtingen nuttig is om goed beslagen de arbeidsmarkt op te gaan.

Toen was het de beurt aan de bedrijven! Vijf bedrijven gingen met kleine groepjes deelnemers in gesprek over wat hun activiteiten inhouden, hoe het is om in hun organisatie te werken en naar wat voor soort nieuwe medewerkers zij op zoek zijn. En dit waren zeer uiteenlopende bedrijven:
–          Wipro, een internationale big tech onderneming die onder meer IT-consultants inzet;
–         Shared | Aanjagers van vooruitgang, een bedrijf gevestigd in Rotterdam dat slimme digitale oplossingen helpt ontwikkelen om bedrijfsprocessen te optimaliseren;
–          Steens & Partners Accountants en Adviseurs & Partners, een full-service accountantskantoor in Rotterdam;
–          Haute Equipe Partners in Public B.V., een detacheringsbureau dat veel in de overheidssector doet;
–          en natuurlijk ook de internationale containervervoerder Samskip zelf!

Na vier intensieve rondes met veel interactie, was het hoog tijd voor een borrel. Een echte vrijmibo in het restaurant van Samskip, waar we ons zeer welkom hebben gevoeld en waar we een prachtig uitzicht hadden op de haven. We mogen terugkijken op een geweldig evenement en hopen in de toekomst meer van dit soort initiatieven te mogen zien. Voor een klein inzicht in het Career Event, kun je hier de aftermovie bekijken: https://lnkd.in/ewP-qPQn

Hopelijk tot een volgende keer! Mede namens de organisatie binnen de RSG Business Club Jonathan SmitSyan Schaap & Thijs Goumans en het RSG Julia van den BoschRoos Huisman & Ruben van Nijnatten.